Loading color scheme

Quality Time - Werken vanuit Kwaliteit

Ik kan niet volleyballen. Ben ik heel eerlijk over, is niet mijn sport. Zet mij op een volleybalveld en ik mis alles. Gevolg: ik word boos en gefrustreerd en uiteindelijk loop ik chagrijnig het veld af. Alleen maar tegenslag. Zo ook in mijn werk: ik ben niet de beste in het uitzoeken van informatie en regelgeving. Ik vind het niet leuk en het duurt me vaak te lang omdat ik de juiste wegen niet goed weet te bewandelen. Ik kan ongeduldig worden wanneer het in mijn ogen te lang duurt, wanneer het nogmaals overdacht moet worden. Gevolg hiervan is ofwel irritatie, ofwel dat ik het uitstel en daar vervolgens weer door vast loop.   

Werkdruk

Denk eens aan je dagelijkse werkpraktijk. Hoe doen we dit met elkaar? Wat betekent het als we gezamenlijk aan die ene collega aangeven dat het zo belangrijk is dat hij/ zij de presentatie doet? Leggen we deze druk dan bij de juiste persoon neer? En wat maakt dat we soms nog steeds vinden dat anderen taken moeten oppakken die ze niet beheersen “omdat ze het moeten leren”? Is dat wel zo? Door elkaar aan te spreken op dingen die we niet kunnen zorgen we voor onveiligheid. Het geeft een gevoel iets te moeten wat je liever niet doet. Ook kan het een extra onzeker gevoel geven, een gevoel van falen als het niet lukt.

Werkplezier

Ik hou van focussen op kwaliteiten. Op werken vanuit mogelijkheden. Werken vanuit datgene dat je kunt - of bijna kunt. Datgene wat in je aard ligt en zeker ook datgene dat je energie geeft. Betekent dat dat ik niet wil ontwikkelen? Zeker niet! Ik hou ervan om de grens op te zoeken, ik word uitgedaagd door spanning. Voor mij persoonlijk geldt dat ik graag dingen doe die ik enigszins lastig vind.  Maar dat zijn wel de dingen die ik zélf graag wil gaan leren. En dat geldt voor velen: we willen wel wat buiten onze comfortzone treden, maar wél in een leerbare situatie! En je kunt alleen leren als de situatie voor jou ten minste enigszins binnen je controle blijft. Als het goed genoeg voelt om de uitdaging aan te gaan met jezelf.  

En daar zit hem de crux.

Effectiviteit

Kijk eens binnen je team en ga het volgende na:

  • Ben je je bewust van je eigen kwaliteiten? En daarbij: zijn jullie ook met elkaars kwaliteiten bekend?
  • Weten jullie van elkaar wat je energie geeft?
  • Op welke manier wordt vormgegeven wie welke taak op zich pakt binnen het team?
  • Doe je datgene waar je goed in bent? Floreer je in je werk?

Het creëren van helderheid over je eigen kwaliteiten én de kwaliteiten van je teamleden, zorgt ervoor dat je gemakkelijker het werk kunt uitvoeren en meer regie kunt nemen over je werkplezier. De balans tussen de dingen die je energie geven en de “moet”-dingen kun je daarmee bewust op peil brengen. En dat geeft controle over je dagindeling en voorkomt burn-out klachten. En bovenal, door aangesproken te worden op je kwaliteiten, floreer je het meeste in je werkzaamheden! 

Quality time dus! Focus op kwaliteiten. Het naleven van je kwaliteiten levert jou een fijne werkdag op en daarnaast is het prettig om te zien dat anderen hun kwaliteiten toepassen. Op deze manier creëren we een gezamenlijke sfeer van positiviteit, omdat we ons richten op wat goed gaat en elkaar én onszelf kunnen belonen voor de vooruitgang. Daar worden we gelukkige werknemers van! 


Bekijk mijn programma's