Jezelf laten zien

Be There: Boost-sessie om jezelf te laten zien

Wil jij jezelf meer laten zien? Jouw stem vaker laten horen? Er STAAN en er ZIJN, zodat je weer voelt dat je wat bij te dragen hebt? Deze BOOST-sessie helpt jou in de eerste stappen naar het innemen van jouw plek. Je leert hoe je meer ruimte in kunt nemen, waardoor anderen niet om je heen kunnen. En dat begint bij jou.

Je voelt het. Het zit erin, maar het komt er niet uit. Anderen zien jou niet zoals je wílt dat ze jou zien. Ze zien niet wat je écht te brengen hebt of wie je daadwerkelijk bent. Jouw kwaliteiten, talenten, krachten; die dingen die jou jou maken komen niet uit de verf.

Je vraagt je af of mensen kunnen zien wat jouw (creatieve) werk teweeg brengt, wat het voor effect heeft op hen en op anderen, op jouzelf, op de hele wereld? Je vraagt je oprecht af of anderen écht jouw licht zien.

Misschien herken je de gedachte: Mensen zien helemaal niet wat ik te bieden heb, het blijft IN mij en komt er niet uit.

Het is een basisbehoefte om gezien te worden in wie we zijn, om erkenning te krijgen. We willen er allemaal toe doen in het leven. We willen erbij horen, we willen dat mensen blij zijn dat we er zijn, we willen gezien worden in onze waarde.

Wellicht herken je één of meer van deze voorbeelden:

  1. Je hebt fantastische ideeën om iets te maken, te creëren, te ontwerpen. Als je dit idee voorlegt aan een vriend(in) legt deze twijfels en bezwaren op tafel. Je zet je ideeën daarom toch maar even in de ijskast.
  2. Je voelt aan alles dat je jouw inspiratie vanuit het hart mag volgen en wilt jouw creatieve werk in de wereld gaan brengen. Intussen hoor je ook de stem van je ouders “daar is toch geen geld mee te verdienen”, en je slaat je creatie-proces dood.
  3. Je hebt een avondje uit met vrienden of vriendinnen en na die avond denk je: wat weten ze nu eigenlijk over mij, wat heb ik nou eigenlijk gedeeld?
  4. Je wilt voor jezelf beginnen, maar je meet jezelf steeds met mensen die naar jouw idee een stap verder zijn en daarom start je maar niet.
  5. Via via hoor je over een opdracht die perfect past bij wat jij kunt en leuk vindt. Je wordt niet gevraagd voor deze taak én je biedt jezelf niet aan.
  6. Je bent vaak gematigd of vaag in datgene wat je eigenlijk denkt en vindt het moeilijk om een stellig standpunt te vertegenwoordigen (terwijl je dat wél hebt!).

Ruimte innemen zit in alle aspecten van je leven. Het gaat niet alleen om jouw creaties, of jouw creatieve werk. Het gaat om jou.

Daarom is deze sessie toepasbaar op alle aspecten van jouw leven. Verander je op het ene vlak, dan zal het andere vlak mee veranderen.

Kleine stappen leiden tot grootse resultaten.