Over mij

Sanne Nozza

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Pissed off. Dat was ik.

Geïrriteerd over het gedrag van anderen, collega’s die hun werk niet op orde hadden en waarvan ik de dupe was. Gefrustreerd over de visie van mijn werkgevers in sociaal werk, die naar mijn mening niet zagen waar het echt om ging en die ik naar de pijpen moest dansen.

Ik was boos. Woest.

Waarom moest ik me aanpassen, veranderen en puin ruimen terwijl hun gedrag de oorzaak was van alles wat niet lekker liep. Als iedereen om mij heen het anders zou doen, dan zou mijn werk een heel stuk leuker zijn!

De gedrevenheid waarmee ik ooit begon, was verdwenen.

Het vuur in mijn ogen gedoofd.

Ik was doodongelukkig.

Sanne Nozza loopbaancoach

Het had zijn weerslag op mijn privéleven en ik besefte dat ik deze neerwaartse spiraal moest doorbreken voordat het van kwaad tot erger zou gaan. Ik wilde me geen slachtoffer voelen van deze situatie en op automatische piloot door mijn werkdagen te gaan.

Ik wilde weten wat ik nodig had om in mijn kracht te gaan staan.

Ik wilde weten hoe ik van mijn energielekken, energiegevers kon maken.

Ik stond stil en wilde juist ontwikkelen en groeien.

Al coachte ik jongeren en gezinnen, maar nu ik mezelf een flinke spiegel voorhield, ontdekte ik wat er werkelijk nodig is om vooruit te komen. Ik stortte me op verschillende coach opleidingen en deed trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Alles kwam neer op 1 groot inzicht: Dat ik zelf controle had over mijn eigen werkgeluk.

Eerder had ik het niet gezien.

Simpelweg omdat ik niet wist wat nou ECHT belangrijk voor me was in werk en welke elementen mijn werkdag waardevol maakten. Ik wist niet wat ik te bieden had, laat staan dat ik dat bewust kon inzetten. En ik blokkeerde mezelf met overtuigingen als: “Ik kan het niet” of “Het heeft toch geen zin”.

Voortaan neem ik heel gemakkelijk zelf de leiding.

Ik weet exact wat me gelukkig maakt in werk en weet dat mijn invloed om dat te krijgen veel groter is dan ik soms denk. Want actie veroorzaakt reactie en voor je het weet heeft een kleine verandering, grootse effecten.

Ik weet dat ik zelf kies waar ik mijn focus op leg, in plaats van me te leiden door alles wat om me heen gebeurt. En vraag me steeds af: Wat kan ik zélf doen?

Ik werk nu volledig vanuit de waarden die ik belangrijk vind en zet de kwaliteiten in, die horen bij mij. Mijn werk gaat gemakkelijker en met meer plezier én mijn resultaten zijn grootser doordat ik taken vanuit mijn eigen visie en op mijn eigen manier uitvoer.

Ik weet dat ikzelf de enige ben die mij soms tegenhoud. En door inzicht in mijn eigen beperkende overtuigingen, korte metten te maken met excuses, staat niks meer in de weg om het heft in eigen hand te nemen.

Ik werk elke dag vanuit het gevoel dat ik controle heb over mijn eigen werkomstandigheden. Vanuit het gevoel dat ik kan creëren wat ik wil.

Wat er ook op mijn pad gaat komen, welke veranderingen zich ook aandienen, ik weet hoe ik mijn werkgeluk vast kan houden.

Ik heb geleerd de zaken om te draaien. Te beginnen bij mezelf.

En dat gun ik jou ook.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig scholingen. Op mijn LinkedIn-pagina kun je hier meer over lezen.