Loading color scheme

Bedrijfstraining

- Voor elke organisatie die slagen wil slaan in gezamenlijk werkplezier -


Plezier in je werk zit hem voor een groot deel in jezelf. In hoe je zelf regie pakt over datgene wat jij belangrijk vindt.

Maar hoe mooi is het als je dit met je collega's kunt delen? Als je samen ontdekt wat belangrijk is voor het team, voor je collega's, maar ook waar de individuele verschillen zitten. Als je met elkaar deze waarden vorm kunt geven, zodat zowel het geheel als het individu daarin erkend wordt. Als je er samen voor kunt zorgen dat iedereen floreert in het werk en zijn/ haar kwaliteiten kan benutten.

Het werkt als een olievlek. Je start bij jezelf en bij wat JIJ echt belangrijk vindt. Je krijgt handvatten hoe je je eigen waarden kunt vervullen en hoe je je overtuigingen daarin kunt gebruiken. Je leert controle te nemen en je niet te laten leiden door eigen gedachten of omstandigheden. Vervolgens maken we de vertaling naar de samenwerking met je collega's.

Een organisatie werkt als systeem; elk individu speelt een rol in het bereiken van werkplezier. Wanneer een teamlid een beweging maakt, zal dat altijd een effect hebben op de andere leden. Iedereen heeft dan ook een mogelijkheid om de omstandigheden te beïnvloeden! De krachten van het team of de collega's worden in kaart gebracht en benut. Gezamenlijke belangrijke waarden worden inzichtelijk gemaakt, collega's krijgen beeld bij hoe hun beste werk eruit ziet en leert de juiste aandacht te geven aan zaken die voor de organisatie relevant zijn. We gaan op zoek naar gezamenlijke gedachten die helpend zijn om doelen te realiseren en onderzoeken daarnaast de gedachten die belemmerend zijn om doelen te bereiken.

In deze training brengen we de aandacht terug naar eigen regie en gaan we op zoek naar datgene wat binnen de eigen controle van het team ligt om de situatie te beïnvloeden. We zorgen voor de juiste focus en creëren meer grip op de situatie. Hierdoor zullen werknemers effectiever worden in het realiseren van doelen en het vergroten van werkplezier.

Het ervaren van meer controle over werkplezier helpt om burn-out(klachten) te voorkomen! Willen jullie als organisatie meer regie nemen over gezamenlijk werkgeluk? Neem vrijblijvend contact op of plan een gratis telefonisch (video)gesprek!